İL MUTFAKLARI / TURKISH CITY CUISINE

0 yorum
Türkiye İl Mutfakları - Türkiye şehirlerinin ünlü yemek listeleri
Türkiye City Cuisine - List of all the famous foods by Turkey cities
____________________________________________________________________________________________________

Adana Mutfağı / Adana Cuisine  Adana kebabı, şalgam suyu, yüzük 
çorbası, süllüm ve karakuş tatlısı.

____________________________________________________________________________________________________

 Basalla, yapıştırma, hıtap.


_____________________________________________________________________________________________________

Sakala çarpan çorba, zürbiye, sırtsırta, ağzı açık, pırasa musakka, ocak bükmesi, cızdırma, övme, hamursuz, cimcik, palize, yanıyarma ve cücü kadayı.

____________________________________________________________________________________________________

Abdigör köftesi, gösteberg et, selekeli (saç kavurma), haşıl, hengel, erdek, hasude, halise ve murtuğa. _____________________________________________________________________________________________

Soğanlama, bamya çorbası, çiğleme.


____________________________________________________________________________________________________

Çatal çorbası, sakala çarpan çorbası, helle çorbası, kesme ibik çorbası, göbek dolması, patlıcan pehli, pastırma gağallemesi, dene hasudası, ayva gallesi, gelin parmağı, gömlek kadayıfı, peluza, unutma beni, vişneli ekmek, eli böğründe, hengel, yakasal böreği, kaypak ve yanuç.
_____________________________________________________________________________________________

Ankara Tavası, alabörtme, calla, bici, ilişkik, sızgıç, siyel, pıtpıt pilavı, tohma, altüst böreği, entekke böreği, hamman, papaç, yalkı, carcıran, köremez, tamtak tiridi, öllüğün körü, bırtlak, bezdirme, gizleme, kartalaç ve saçkıran.

____________________________________________________________________________________________________

Antalya Mutfağı / Antalya Cuisine Antalya usulü piyaz, arap kadayıfı, karpuz kabuğu reçeli, bergamut reçeli.


____________________________________________________________________________________________________

devamı / more
Ardahan Mutfağı / Ardahan Cuisine Elma dolması, evelik aşı, bozbaş, ekmek aşı, pişi, kuymak (mıhlama).


____________________________________________________________________________________________________

Artvin Mutfağı / Artvin Cuisine Laz böreği, hınkal, çergebaz, gendima, herisa, şilav, hasuta, kaysefe, zurbiyet, püşürük çorbası, soğan harşosu, çinçar çorbası.


____________________________________________________________________________________________________

Aydın Mutfağı / Aydin Cuisine Kulak çorbası, pelvize tatlısı, paşa böreği, yuvarlama, ısırganotu böreği, ebegümeci kavurması, arapsaçı.


____________________________________________________________________________________________________
Balıkesir Mutfağı / Balikesir Cuisine  Tirit, sura, saçaklı mantı, peynirli patlıcan, zerde tatlısı, mafiş tatlısı, börülce ekşilemesi.


____________________________________________________________________________________________________

Bartın Mutfağı / Bartin Cuisine Pumpum çorbası, yumurtalı isbut, kabak burması, Amasra salatası.


____________________________________________________________________________________________________

Batman Mutfağı / Batman Cuisine Bumbar, Şam börek, perde pilavı.



____________________________________________________________________________________________________

Bayburt Mutfağı / Bayburt Cuisine Tel helvası, tatlı çorba, galaçoş, ekşi lahana, lor dolması, yalancı dolma.


____________________________________________________________________________________________________


Bilecik Mutfağı / Bilecik Cuisine Büzme, ovmaç çorbası, keklik kebabı, piruhi, samsı, pancar pekmezi, köpük helvası, kıtırcı helvası.


____________________________________________________________________________________________________
Bingöl Mutfağı / Bingöl Cuisine Dut pekmezi



____________________________________________________________________________________________________
Bitlis Mutfağı / Bitlis Cuisine Büryan kebabı, şekalok yemeği, çorti köftesi, gari aşı, glorik, gebol, çireş pancarı, kengerli pilav.



____________________________________________________________________________________________________


Bolu Mutfağı / Bolu Cuisine Yoğurtlu bakla çorbası, imaret çorbası, acı su bazlamacı, çantıklı pide, kedi batmaz, orman kebabı, kaldırık dolması, kaşık sapı, keşli cevizli erişte, kaşık atmaç, bakla çullaması, paşa pilavı, kabak hoşafı, palize, coş hoşafı, karavul şerbeti, kızılcık şurubu, Bolu Beyi tatlısı, uğut tatlısı.

____________________________________________________________________________________________________

Burdur Mutfağı / Burdur Cuisine Testi kebabı, kabak helvası, Burdur muhallebisi.

____________________________________________________________________________________________________

Bursa Mutfağı / Bursa Cuisine Ekşili baş çorbası, etli gavata, kestaneli etli lahana dolması, mısır unu sarması, kaşarlı pırasa, patlıcan silkmesi, İnegöl köftesi, yörük kebabı, yufkalı hindi, ciğer sarması, Cennet köşkü, dilber dudağı, Kemalpaşa peynir tatlısı, incir dolması, zerde, kaymaçina, hamur bamyası, asude, dızmana.

____________________________________________________________________________________________________

Çanakkal Mutfağı / Canakkale Cuisine Bakla keşkeği, tumbi, turp otu salatası, kaçamak, lakerda, erik macunu, ahlat suyu.


____________________________________________________________________________________________________
Çankırı Mutfağı / Cankiri Cuisine Yaren güveci, mıkla, tutmaç, yumurta tatlısı.



____________________________________________________________________________________________________

Çorum Mutfağı / Corum Cuisine Leblebi, yanıç, cızlak, kömbe, hingal, borhani, helise, çullama, İskilip dolması, kara çuval helvası, teltel.



____________________________________________________________________________________________________

Denizli Mutfağı / Denizli Cuisine Çaput aşı, alaçora, sıyırma, yoğurtlu patlıcan gömmesi, sura, kaçamak, gındıra çorbası.



____________________________________________________________________________________________________

Diyarbakır Mutfağı / Diyarbakir Cuisine Karpuz, cartlak kebabı, patlıcan meftunesi.



____________________________________________________________________________________________________
Düzce Mutfağı / Duzce Cuisine Çerkez tavuğu, Arnavut böreği, Boşnak böreği, şıl böreği, göbete mantısı, lepsi, mamursa, haluj.



____________________________________________________________________________________________________
Edirne Mutfağı / Edirne Cuisine Badem ezmesi, mamzama, akıtma, hardaliye, satır kebabı.



____________________________________________________________________________________________________
Elazığ Mutfağı / Elazig Cuisine Fasulye çorbası, lobik çorbası, anamaşı, kelecoş, taraklık, kındık köfte, küncülü köfte, muhaşerli köfte, işkene, sapan dolması, kibe dolması, çaypalası, pirpirim boranı, tavşan üfelemesi, kırmanlı pilav, simit pilav, nohut ekmeği, fodula, zarafat, patila, heside, dolanger, hürriyet kadayıfı, orcik, pilit ve gah.
____________________________________________________________________________________________________
Erzincan Mutfağı / Erzincan Cuisine Tulum peyniri, tava leblebisi.



____________________________________________________________________________________________________
Erzurum Mutfağı / Erzurum Cuisine Çağ kebabı, den çorbası, hıngel, herle aşı, çeç pancarı, çaşır.



____________________________________________________________________________________________________
Eskişehir Mutfağı / Eskisehir Cuisine Çiğ börek, abısta, harşıl, yufkalı büryan, met helvası.



____________________________________________________________________________________________________

Gaziantep Mutfağı / Gaziantep Cuisine Alinazik kebabı, keme kebabı, yeni dünya kebabı, simit kebabı, antep fıstığı, baklava, malhıtalı (mercimekli) köfte, yoğurtlu ufak köfte, yağlı köfte, iç katması (kısır), tene katması, haveydi köftesi, omaç, sini köftesi, süzek yapması, cağırtlak kebabı, ayva kebabı, elma kebabı, lebeniye, öz çorbası, maş çorbası, şirinli çorba, beyran, topaç, Köse Sefer kabağı dolması, loğlazlı aş, çiğdem aşı, ekşili daraklık tavası, beyran, şiveydiz, acur oturtması, kakırdak böreği, loğlaz piyazı, yarpuz piyazı, at elması turşusu, çelem turşusu.
____________________________________________________________________________________________________

Giresun Mutfağı / Giresun Cuisine Fındık, hamsi böreği, çalıçileği çorbası, mendek çorbası, yağlaş, karalahana diblesi, kiraz tuzlusu kavurması, hamsili mısır ekmeği, fasulye turşusu.

____________________________________________________________________________________________________
Gümüşhane Mutfağı / Gumushana Cuisine Köme, kuşburnu, dut pekmezi, dut pestili, lemis, haşıl, kanzılı börek, siron.


____________________________________________________________________________________________________
Hakkari Mutfağı / Hakkari Cuisine Gulul çorbası, kepaye, jaji, lalepet, duğeba, kiflik. _____________________________________________________________________________________________

Hatay Mutfağı / Hatay Cuisine Kaytaz böreği, taş kadayıf, kereviç, semirsek, kuş gözü. _____________________________________________________________________________________________

Iğdır Mutfağı / Igdir Cuisine Bozbaş yemeği, helise, perzana, helise, cızdık, salmanca, fetir, kaysafa, patlıcan reçeli.  _____________________________________________________________________________________________

Isparta Mutfağı / İsparta Cuisine Miyane, sakala sarkan, tapalak, banak, kabine, kuyruğu sulu, samsa, tosmankara, derdimi alan. _____________________________________________________________________________________________

İstanbul Mutfağı / İstanbul Cuisine Kanlıca yoğurdu, Sultanahmet köftesi, uykuluk, badem ezmesi, beyinli Beykoz kebabı. _____________________________________________________________________________________________

İzmir Mutfağı / İzmir Cuisine Kumru, Ayvalık tostu, sura, İzmir köftesi, papaz yahnisi, mücmeri, radika salatası, gerdan tatlısı. _____________________________________________________________________________________________

Kahramanmaraş Mutfağı / Kahramanmaras Cuisine Dövme dondurma, biber, tarhana, leğen çorbası, tirşik çorbası, Maraş paçası, pıtpıt lapası, sömelek, un sucuğu, bastık, çullama, ilende, hapısa, ravanda. _____________________________________________________________________________________________

Karabük Mutfağı / Karabuk Cuisine Kuyu kebabı, bükme, çingene baklavası, göbü, kara mancar, katlaç, malak, perohi, şaptak. _____________________________________________________________________________________________

Karaman Mutfağı / Karaman Cuisine Batırık, bidik, Ermenek helvası,cibe ve ilisıra dolması, kayısı musakka, mıkla, mülükü, paraköfte. _____________________________________________________________________________________________

Kars Mutfağı / Kars Cuisine Bal, kaymak, kaşar, gravyer, herre (un çorbası), hangel, haşıl, feselli, tandırda kaz çekmesi, piti. _____________________________________________________________________________________________

Kastamonu Mutfağı / Kasdtamonu Cuisine Banduma, simit tiridi, köle hamuru, cırık tatlısı, delioğlan sarığı, fincan böreği, haluçga, avuz, şurra _____________________________________________________________________________________________

Kayseri Mutfağı / Kayseri Cuisine Pastırma, sucuk, mantı, pehli, yağbari, pöç, kovalama, üzüm yemeği, fincan ağzı, nevzine, aside. _____________________________________________________________________________________________

Kırıkkale Mutfağı / Kirikkale Cuisine Alazlama, kömbe, külleme, batallaş, çalma, sarığı burma. _____________________________________________________________________________________________

Kırklareli Mutfağı / Kirklareli Cuisine Sulu kaçamak, kuru kaçamak, kaymakçına, külür, plaska, ısırgan otu çorbası, bıldırcın kağıt kebabı, _____________________________________________________________________________________________

Kırşehir Mutfağı / Kirsehir Cuisine Keykef, temal. _____________________________________________________________________________________________

Kilis Mutfağı / Kilis Cuisine Şıhıl mahşe, pekmez, kübbülmüşviyye, talı malhıta, köllük aşı, züngül, belluriye, cennet çamuru, firik pilavı, kibe, mazlum, mıkşi, teşrübe, mayanalı (anasonlu) kahke, haytayla, sucuk hapısası. _____________________________________________________________________________________________

Kocaeli Mutfağı / Kocaeli Cuisine Kandıra yoğurdu, pişmaniye, saray helvası, otur fatma tatlısı, çiğceli kavurma. _____________________________________________________________________________________________

Konya Mutfağı / Konya Cuisine Düğün yemeği, etli ekmek. _____________________________________________________________________________________________

Kütahya Mutfağı / Kutahya Cuisine Cimcik, dolamber böreği, namaz dolması, gökçümen hamursuzu, tosunum, kızılcık çorbası, tekke çorbası, çene çarpan çorbası, kötdür tatlısı. _____________________________________________________________________________________________

Malatya Mutfağı / Malatya Cuisine Kayısı, kağıt kebabı, kınalı ekmek, pileke, taş küllüğü, gurut çorbası, analı-kızlı, kurşun geçmez köftesi, gilgirikli köfte, keloğlan köftesi, zeytinyağlı marul sarması, fasulye yaprağı sarması, kabak çiçeği dolması, soğan dolması, patlıcan dövmesi.  _____________________________________________________________________________________________

Manisa Mutfağı / Manisa Cuisine Mesir macunu, Kula güveç kapaması, şekerli pide, otlu pide, Manisa kebabı. _____________________________________________________________________________________________

Mardin Mutfağı / Mardin Cuisine Badem şekeri, ceviz sucuğu, ikbebet (içli köfte), semberuk, irok, kibe, kitel raha, lebeniyye _____________________________________________________________________________________________

Mersin Mutfağı / Mersin Cuisine Cezerye, tantuni, kerebici, zahter. _____________________________________________________________________________________________

Muğla Mutfağı / Muğla Cuisine Ara, dutmeç, çopur, döş dolması, balıklen, çıntar kavurması, ot ekşilemesi, galli patlıcan, ebegümeci kavurması, börülce kavurması, teltorlu börülce, yalankı, üzüm köftesi, ballı kabak, bestel, dülek reçeli. _____________________________________________________________________________________________


Muş Mutfağı / Muş Cuisine Muş köftesi, çorti aşı. _____________________________________________________________________________________________

Nevşehir Mutfağı / Nevsehir Cuisine Düğü, kesme, katma aşı, ağpakla (fasulye, kemikli et), dıvıl, ayva dolması, Nevşehir tavası, sızgıt. _____________________________________________________________________________________________

Niğde Mutfağı / Nigde Cuisine Mangir çorbası, tava, üzüm boranası, ditme, unlu söğürme, papara, cılbır, halveter, kaşık kayganası. _____________________________________________________________________________________________

Ordu Mutfağı / Ordu Cuisine Melocan (diken ucu) kavurması, Sakarca mıhlaması,galdirik kavurması, ısırgan yağlaşı, mısır yağlaşı, hoşgıran kavurması, kabak muhallebisi, pallabye. _____________________________________________________________________________________________

Osmaniye Mutfağı / Osmaniye Cuisine Tirşik (pancar), yer fıstığı, toğgar, çiçcire, etli kömbe. _____________________________________________________________________________________________

Rize Mutfağı / Rize Cuisine Anzer balı, Rize köftesi, Rize simidi, Hamsi çiğirtası, çumur, enişte lokumu, pepçura. _____________________________________________________________________________________________

Sakarya Mutfağı / Sakarya Cuisine Pekmez, yoğurt, ıslama köfte _____________________________________________________________________________________________

Samsun Mutfağı / Samsun Cuisine Samsun pidesi, turşu kavurması, yer pancarı, mısır çorbası, kocakarı gerdanı. _____________________________________________________________________________________________

Siirt Mutfağı / Siirt Cuisine Zivzik narı, Pervari balı, perde pilavı,büryan _____________________________________________________________________________________________

Sinop Mutfağı / Sinop Cuisine Sinop kestanesi, nokul, içli tavas, mamalika.  _____________________________________________________________________________________________

Sivas Mutfağı / Sivas Cuisine Sivas kebabı, peskutan çorbası, pezik turşusu. _____________________________________________________________________________________________


Şanlıurfa Mutfağı / Şanliurfa Cuisine İsot, şıllık tatlısı, paliza, bostana, urfa kebabı.

_____________________________________________________________________________________________

Şırnak Mutfağı / Sirnak Cuisine Kutlık, serbıdev, hekeheşandi, şımşıpe, meyre, bırınzer, mahmılatık, fıreydin, suryaz. _____________________________________________________________________________________________

Tekirdağ Mutfağı / Tekirdag Cuisine Tekirdağ köftesi. _____________________________________________________________________________________________

Tokat Mutfağı / Tokat Cuisine Tokat kebabı, bacaklı çorba. _____________________________________________________________________________________________

Trabzon Mutfağı / Trabzon Cuisine Vakfıkebir ekmeği, akçaabat köftesi. _____________________________________________________________________________________________

Tunceli Mutfağı / Tuceli Cuisine Ovacık dağ sarımsağı, Şavak tulum peyniri, Pülümür balı, zerefet, sirekurt, sirepati, kavut, patila. _____________________________________________________________________________________________

Uşak Mutfağı / Usak Cuisine Alacatene, haşhaş sürtmesi, ciğerli bulgur. _____________________________________________________________________________________________

Van Mutfağı / Van Cuisine Otlu peynir, Van balığı (inci kefali), ilitme, senseger. _____________________________________________________________________________________________

Yalova Mutfağı / Yalova Cuisine Yalova köftesi, yaprak pidesi, pavli, luhu şuşkey çirbuli, lalanga, çubiyiş gayi, papa , silohto, paponi. _____________________________________________________________________________________________

Yozgat Mutfağı / Yozgat Cuisine Testi kebabı, arabaşı. _____________________________________________________________________________________________

Zonguldak Mutfağı / Zonguldak Cuisine Çaycuma yoğurdu, Osmanlı çileği, Devrek simidi, beyaz baklava, kızılcık, cevizli dolma.
_____________________________________________________________________________________________


01 Adana   02 Adıyaman   03 Afyon   04 Ağrı   05 Amasya   06 Ankara   07 Antalya   08 Artvin 09 Aydın   10 Balıkesir   11 Bilecik   12 Bingöl   13 Bitlis   14 Bolu   15 Burdur   16 Bursa   17 Çanakkale   18 Çankırı   19 Çorum   20 Denizli   21 Diyarbakır   22 Edirne   23 Elazığ   24 Erzincan   25 Erzurum   26 Eskişehir   27 Gaziantep   28 Giresun   29 Gümüşhane   30 Hakkari   31 Hatay   32 Isparta   33 İçel (Mersin)   34 İstanbul   35 İzmir   36 Kars   37 Kastamonu   38 Kayseri   39 Kırklareli   40 Kırşehir   41 Kocaeli   42 Konya   43 Kütahya - 44 Malatya   45 Manisa   46 K.maraş   47 Mardin   48 Muğla   49 Muş   50 Nevşehir   51 Niğde  52 Ordu   53 Rize   54 Sakarya   55 Samsun   56 Siirt   57 Sinop   58 Sivas  59 Tekirdağ  60 Tokat   61 Trabzon   62 Tunceli   63 Şanlıurfa   64 Uşak   65 Van   66 Yozgat   67 Zonguldak   68 Aksaray   69 Bayburt   70 Karaman   71 Kırıkkale   72 Batman   73 Şırnak   74 Bartın   75 Ardahan   76 Iğdır   77 Yalova   78 Karabük   79 Kilis   80 Osmaniye   81 Düzce
_____________________________________________________________________________________________


İLLER / PROVINCES  -  BÖLGELER / REGIONS 
_____________________________________________________________________________________________

Kara Deniz Mutfağı / The Black Sea Cuisine  Akdeniz Mutfağı / Mediterranean Cuisine
_____________________________________________________________________________________________

Leave a Reply

Popüler

 
UNION food & drink © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here