Lahmacun

0 yorum

Lahmacunun tarihi çok eskilere, babillere kadar dayanır. Doğuya özgü bir yemektir ve yaklaşık olarak 5000 yıllık bir geçmişe sahiptir. Lahmacuna kimi yerlerde Türk Pizzası adı verilir. 1960 yıllardan sonra ülkemizin doğu bölgelerinden tüm ülkeye yayılmış ve büyük ilgi görmeye başarmıştır.


Arapça da adı “lahm ü macin”dir, et ve yoğurulmuş hamur anlamına gelir. Mayasız hamurdan yapılır ve üzerine kıymayla birlikte çeşitli baharatlar konduğu için pideyi andırır. Mayalı hamurdan yapılmamasının nedeni hamurun kalınlaşmasını engellemektir.



Lahmacunun en lezzetli hali taş fırında pişirilmiş halidir fakat maraşın bazı kesimlerinde sacda pişiriliyor. Taş fırında pişirilen lahmacun 2 gün dayanabilir ve bu 2 gün süresince kesinlikle kurumaz.

Lahmacun için en ideal pişirme yöntemi taş fırında pişirmektir, tandırda pişirilmesi mümkün değildir. Tandırda pişirilmeye çalışan lahmacunun kıymaları düşer ve lahmacun olmaktan çıkar. Lahmacun genel olarak tabak büyüklüğündedir fakat metropol şehirlerde daha küçük boyutlara sahip “fındık lahmacun” adı verilen lahmacun çeşidi de görebilirsiniz.


Yakın geçmişte Alman Imbiss (Büfe) pazarında Top 10 Yemek yani en güzel 10 yemek listesinde yer almayı başarmıştır. Genel olarak içine salata, ezme gibi yan ürünler konularak yenir.



Turkish Style Pizza with Ground Beef

Lahmacun (Turkish style pizza with minced meat), is an item of prepared food, consisting of a round, thin piece of dough topped with minced meat (most commonly beef and lamb). 

Lahmacun is often served sprinkled with lemon juice and wrapped around vegetables, including pickles, tomatoes, peppers, onions, lettuce, and parsley or cilantro; atypical variants may be found employing kebab meat or sauces.


Leave a Reply

Popüler

 
UNION food & drink © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here