Bu yıl 28'incisi düzenlenen Geleneksel Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali yine tüm aşçıları buluşturdu. Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Mengen Belediye Başkanı Osman Erarslan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, aşçılık federasyonu ve dernek başkanları terminal binasının önünden pazaryerindeki festival alanına aşçı ve aşçı adaylarıyla birlikte yürüdüler.
Festival alanında stantlar açılırken, hazırlanan 3 bin kişilik Mengen pilavı aşçılar tarafından vatandaşlara dağıtıldı. TIR'ın dorsesinde tencerelerin başında pilav dağıtan aşçılar vatandaşlara pilav yetiştirmeye çalıştı. Pilav dağıtımı sırasında izdiham yaşanırken, ayranların dağıtımı sırasında kutuların patlaması nedeniyle üzerleri ıslanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Pilavdan alan vatandaşlar alanda oturarak yemeklerini yedi. Festival kapsamında genç aşçılar ve kadınların katıldığı yöresel yemek yarışması düzenlendi.
GALERİ
The festival, being supported by Ministry of Culture and Tourism of Turkey, International Festivals and Events Committee Europe, is originally set to take two days where thousands of cooks together with various cousines of different cultures, ministers, bureaucrats of Turkish Republic, many journalists, food industry firms, hotels and tens of thousands of tourists from all over the world are welcomed for impressing cooking shows, exhibitions, conferences, dance shows, concerts and many other enjoyable activities in the fascinating atmosphere of the wonderful nature of the region.
This is a lovely Western Black Sea city, with lofty mountains, thick forests, lakes and streams. The watery lands, expansive pastures and thick forests of the province have resulted in the development of agriculture, as well as animal husbandry and forestry. The environs of Bolu are also rich in flora. More than half of the 7,000 plant species existing in Turkey grow here. Abant Lake, 34 km. southwest of Bolu, has an altitude of 1,325 m. A tourism center on its own, Abant attracts thousands of people in the summer due to the clean waters of its lake and the fragrance of its pine forests. It is an ideal skiing center in wintertime. To the southwest of Bolu, Mudurnu and Göynük are among the prominent centers in Turkish cultural history. The Akşemsettin Turbeh (tomb), one of the most elegant works of art of the Ottoman era is also in Göynük. Mengen District, on the other hand, is famous for its cuisine and internationally praised chefs.
Sayın blog yöneticisi paylaşımlarınız çok begeniliyor bizde begenmeye devam ediyoruz ofis konteynerı başarılarınızın devamını diler.